Przepis i sposób przygotowania na: Brązowe pieczarki w zalewie octowej
Kroki postępowania
Delikatnie usuwamy brud z ogonków.
Do jednego wbijamy jajka, do drugiego wsypujemy bułkę tartą ,a do trzeciego mąkę .
Chłodzimy 12 godzin.
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna wg uznania | |
olej do smażenia | |
cebula biała | 2 |
Zalewa: | |
ocet | 1/2 szklanki |
cukier kryształ | 4 łyżki |
olej | 2 łyżki |
Kucharek przyprawa do potraw | 1 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liście |
przecier pomidorowy | 1/2 słoiczka |
sól do smaku | 1/2 łyżki |
woda | 1 litr |
Ziele angielskie całe Prymat | 6 ziaren |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: