Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa z marchewką i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3-4 sztuki
fasolka szaragowa 200 gram
groszek 1 puszka
ziemniaki 3 sztuki
sól do smaku
przyprawa do zup do smaku
margaryna 3 łyżki
mąka 3 łyżki
bulion 1 kostka
kości wieprzowe 400 z karczku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa z marchewką i groszkiem

Wodę zagotowujemy. Wkładamy kości wieprzowe, dodajemy kostki bulionowe, sól i gotujemy do miękkości. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, a fasolkę w małe kawałki. Wrzucamy do gotującego się wywaru. Dodajemy odcedzony groszek i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Na zasmażkę topimy w małym garnku margarynę, dodajemy mąkę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Do masy dolewamy trochę zupy i mieszając wlewamy zasmażkę do gotującej się zupy. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.11.2013 13:23
Lubię fasolową :)
Ania67 16.04.2013 08:38
smaczna zupka- lubie takie
Kasnaj 21.02.2013 19:55
super ;)
adelajda 31.01.2013 17:17
lubię takie zupki
nogawkuchni 29.01.2013 17:47
Oj zjadłabym takiej zupki teraz jak przeziębiona jestem to byłby miód na moje gardło, treściwa, konkretna, pełno w niej warzyw, a więc i witamin, wygląda zachęcająco i zapewne jest przepyszna.
Silver Teaspoon 29.01.2013 15:59
smaczna
Ryszard4 29.01.2013 15:52
świetna
Adrian3 29.01.2013 15:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak