Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z dodatkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśne mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
drożdże 3 dag
mąka 2.5 szklanki
suchy mak 1/2 szklanki
jabłka 2 sztuki
rodzynki 5 dag
DODATKOWO:
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z dodatkami

Drożdże rozkruszyć do mleka i rozpuścić je w nim, następnie dodać do tego jajko, cukier i mąkę oraz rodzynki i mak dokładnie wszystko wymieszać i na koniec połączyć z pokrojonym w kostkę jabłkiem, przygotowane ciasto odstawić do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie kłaść je łyżką na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor po usmażeniu chwilę przestudzić na papierowym ręczniku, aby odsączyły się z nadmiaru tłuszczu.
Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 30.01.2013 09:49
wyglądają apetycznie
Wiesława1 30.01.2013 07:57
super deserek
Milena87 29.01.2013 21:06
oj zjadłabym takie:)
gosia561 29.01.2013 20:32
doskonałe na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak