Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por mały 1 szt
pieczarki 15-20 dag
śmietanka 1/2 szkl
kasza manna 2 łyżki
koperek 3 łyżki
sól do smaku
przyprawa do zup w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z pieczarkami

Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce. Włożyć do garnka, wlać 3-4 szkl wody i gotować. Po 10 minutach do warzyw dodać umyty, podzielony na różyczki kalafior, posiekany por i pieczarki, gotować do miękkości warzyw. Pod koniec wsypać kaszę mannę i gotować 4-5 minut. Zupę zdjąć z ognia, wymieszać z posiekanym koperkiem i śmietanką. Przyprawić solą i przyprawą do zup w płynie, wymieszać. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.03.2013 21:34
Fajne połączenie składników.
olkaaa 02.02.2013 19:41
takiej jeszcze nie jadłam
Krakowianka 30.01.2013 11:06
bardzo lubie !! :)
Kulinarna Ja 30.01.2013 10:41
pycha!
stokrotka 30.01.2013 10:38
aż ślinka cieknie...
Bogumiła
Bogumiła 30.01.2013 10:26
pycha
dodi 30.01.2013 10:20
mniam
cukiereczek 30.01.2013 09:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak