Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa zabielana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1
marchewka 1
pietruszka 1
lubczyk 2 łodygi
sól
ogórek kiszony 5
śmietana kremówka 3 łyżki
kostki rosołowe 2
ziemniaki 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa zabielana

Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie w której gotujemy zupę, dodać obrany seler. Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Całość gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i gdy ziemniaki będą na pół miękkie dodać do zupy ogórki i gotować około 10 minut. Zupę zabielamy kremówką, w tym celu do miseczki wlewamy kilka łyżek gorącej zupy, dodajemy kremówkę i energicznie mieszamy aby śmietana się nie zważyła. Całość wlewamy do zupy i mieszamy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.02.2013 07:59
ja tez przepadam za ogórkową
aginaa 31.01.2013 20:47
lubie
marta19 30.01.2013 22:47
pyszna
rosik93 30.01.2013 22:39
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak