Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa cappuccino

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1,5 kostki
żółtko jajek 5
mąka 3 łyżki
cukier wanilinowy
budyń śmietankowy bez cukru
mleko 2 szkl
cukier 3/4 szkl
cappuccino 10 dkg
wódka 2 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa cappuccino

Kroki postępowania

1
Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.
Krok 1 - Masa cappuccino foto
2
Dalej ucierając dodajemy budyń wymieszany z mąką a na koniec 1/2 szkl. mleka.
Krok 2 - Masa cappuccino foto
3
Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło. Gotujemy aż będzie gęsty budyń.
Krok 3 - Masa cappuccino foto
4
Odstawiamy i chłodzimy.
Krok 4 - Masa cappuccino foto
5
Masło rozcieramy dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.
Krok 5 - Masa cappuccino foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.07.2013 08:40
świetny pomysł - lubię ten smak cappucino
Grazyna0211 14.05.2013 13:34
musi być pyszna
pajbek 10.02.2013 12:56
Super!, lubię takie smaki :-)
Grazia 24.01.2013 11:20
super:) polecam:)
Rafał10 24.01.2013 09:08
jejku całkowicie zapomniałam o istnieniu cappuccino :( i się głupia zastanawiam jaką masę do ciasta zrobić... zaraz lecę do Tesco :D
msmors 23.01.2013 20:51
dobra
Miki 23.01.2013 20:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak