Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z cheddarem
2.Dodaj masło i wymieszaj.
3.Dodaj szczypiorek, pomidory i 50 g sera i dobrze wymieszać. Wlej mleko i zagnieć zwarte ciasto.
4.Rozgrzej piekarnik do 200°C.
5.Posyp mąką stolnicę. Rozwałkuj ciasto do kawałka o 1.5 cm grubości.
6.Zrób bułeczki o 6 cm średnicy.
7.Zrób to samo z resztą ciasta, aż do uzyskania około 12 bułeczek.
8.Ułożyć na blasze i posmarować bułeczki mlekiem.
9.Piec bułeczki przez około 15 minut do złotego koloru.
10.Wyjąć z piekarnika i posypać pozostałym serem.Pozostawić do ostygnięcia.
11.Przechowuj bułeczki w zamkniętym pojemniku. Jedz je z solonym masłem lub serem pleśniowym.
12.Można przygotować ciasto dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce, przykryte folią spożywczą. Następnie przygotować dalej krok po kroku.