Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z ched­darem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 50 gram
szczypiorek usiekany 4 łyżki
suszone pomidory posiekane 50 gram
mleko 150 ml
cheddar 75 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z ched­darem

1.Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
2.Dodaj masło i wymieszaj.
3.Dodaj szczypiorek, pomidory i 50 g sera i dobrze wymieszać. Wlej mleko i zagnieć zwarte ciasto.
4.Rozgrzej piekarnik do 200°C.
5.Posyp mąką stolnicę. Rozwałkuj ciasto do kawałka o 1.5 cm grubości.
6.Zrób bułeczki o 6 cm średnicy.
7.Zrób to samo z resztą ciasta, aż do uzyskania około 12 bułeczek.
8.Ułożyć na blasze i posmarować bułeczki mlekiem.
9.Piec bułeczki przez około 15 minut do złotego koloru.
10.Wyjąć z piekarnika i posypać pozostałym serem.Pozostawić do ostygnięcia.
11.Przechowuj bułeczki w zamkniętym pojemniku. Jedz je z solonym masłem lub serem pleśniowym.
12.Można przygotować ciasto dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce, przykryte folią spożywczą. Następnie przygotować dalej krok po kroku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 24.01.2013 20:39
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak