Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz z salsą z ananasa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 300 g
ananas 1 szt
papryczka chili 1 szt
mięta
kolendra
limonka 1 szt
czarny pieprz
olej sezamowy 1 łyżka
mąka pszenna
olej do smażenia
ogórek 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz z salsą z ananasa

Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy zdrewniały środek i kroimy w ok 1 cm kostkę. Ogórka obieramy, wydrążamy pestki i również kroimy w kostkę. Papryczkę kroimy w drobną kostkę. Garść liści mięty i kolendry siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem z łyżką oleju sezamowego i sokiem z polowy limonki.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dorsza doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.01.2013 19:16
wyborne :)
Mira85 25.01.2013 18:36
rewelacyjne
mufinka79 25.01.2013 18:24
smakowicie :)
msmors 25.01.2013 18:10
fajny posiłek
Krzysztof15 25.01.2013 18:01
super
kasienka23 25.01.2013 18:00
wyśmienite :)
rafał4 25.01.2013 17:41
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak