Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane pyzy smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 4 szt
mąka 25 dag
margaryna 8 dag
olej do smażenia 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane pyzy smażone

Ugotowane ciepłe ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę. Żółtka jajek zmiksować z margaryną i wymieszać z ziemniakami. Dodać mąkę oraz sól do smaku i majeranek. Z białek ubić sztywna pianę i wymieszać z masą ziemniaczaną.
Do płaskiego, szerokiego naczynia wlać olej. Na gorący olej kłaść łyżką gorące pyzy i usmażyć na z złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jansko 05.10.2013 14:53
Chętnie bym takie zjadł
Skoter 25.03.2013 16:20
takich nie jadłam
matesko 25.03.2013 12:01
ciekawy przepis
okrysia 01.02.2013 18:18
Smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak