Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na biszkopcie
1.Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym oraz 7 łyżkami wody na puszystą masę.
2.Do tego dodać wcześniej ubitą pianę z białek i mąkę wymieszaną z proszkiem( przesianą).
3.Piec 25-35 min./ 180-200 st. –w zależności od piekarnika.
*MASA*
1. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody- studzimy.
2. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej- studzimy.
3. Śnieżki ubijamy na śmietanie, następnie dodajemy do tego ww. składniki i wiórki kokosowe(przy czym zostawiamy 1/3 paczki do wykończenia, jeśli nie mamy migdałów ).
4. Wszystko łączymy w jednolitą masę, dokładnie mieszając.
5. Masą pokrywamy biszkopt, obsypujemy wiórkami bądź migdałami.
6. Wstawiamy do lodówki na min.2 godziny.