Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jagnięce w sosie winno-tymiankowym
Kroki postępowania
Czekamy aż wino odparuje, zalewamy wodą, zmniejszamy ogień i przykrywamy.
W razie potrzeby podlewamy wodą.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
kotlety jagnięce | 1/2 kg |
cebula | 1 duża |
sól do smaku | |
pieprz | 2/3 łyżeczki |
tymianek | 1 łyżka |
wino czerwone wytrawne | 100 ml |
mąka | 1 łyżeczka |
woda | 1 szkl |
oliwa | |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: