Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z żołądków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 1/2 kg.
kapusta biała 1/2 szt.
fasola 20 dag
marchew 1/2 kg
pol selera pół
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 5 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z żołądków

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać ciepła wodą i moczyć kilka godzin i gotować w wodzie w której się moczyła.Żołądki wypłukać zagotować i jeszcze raz wypłukać z piany , gotować pól godziny, włoszczyznę zetrzeć na tarce, ugotowane żołądki, oprószyć solą i pieprzem obtaczać w mące, i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Potrawka z żołądków foto
2
W rondlu wymieszać mięso i jarzyny, zalać tłuszczem, pozostałym od smażenia, gotować pod przykryciem, do miękkości można dolać wody.
Krok 2 - Potrawka z żołądków foto
3
Dodajemy ugotowaną fasolę i koncentrat pomidorowy, wymieszać i zagotować i doprawić do smaku. Można zabielić śmietaną
Krok 3 - Potrawka z żołądków foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.02.2013 21:11
a co z wywarem z żołądków, zużywasz go jakoś czy wylewasz ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak