Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne z dodatkiem czekolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 700-800 gramów
cebula 2 szt.
papryczki chili 2 szt.
czosnek 3-4 ząbki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
starta gorzka czekolada 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
żółta papryka 1 szt.
bulion wołowy 3 szklanki
fasola 1 puszka
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne z dodatkiem czekolady

Zrumienić mięso na rozgrzanym oleju. Oddzielnie podsmażyć posiekane papryczki chili, posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodać do warzyw bulion, czekoladę i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać mięso, gotować pod przykryciem 1,5godz. Po tym czasie dodać fasolę i pokrojona paprykę i gotować kolejne 0,5godz. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 06.08.2011 16:37
super
etka 23.07.2010 13:33
Koniecznie muszę zrobić to danie ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak