Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 400 g
jabłko 1
cebule 2
sól
pieprz
olej do smażenia
mleko
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę zamoczyć w mleku na kilka godzin.
Następnie cebulkę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Jabłko pokroić w kostkę i dodać do cebuli.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką foto
2
Wątróbkę umyć, pokroić w mniejsze kawałki, obtoczyć w mące i dodać do cebuli i jabłek.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką foto
3
Oprószyć pieprzem i smażyć do miękkości.
Na koniec posolić. Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 04.02.2013 16:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak