Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela smażona z czosnkiem podana na mixie sałat

5.0
(44)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
cytryny 0,5 sztuki
oliwa
Pieprz czarny Prymat w młynku
tymianek
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela smażona z czosnkiem podana na mixie sałat

Makrele oczyścić, umyć, ponacinać skórę z dwóch stron, posolić i popieprzyć z zewnątrz i w wewnątrz. Do środka włożyć kawałek zmiażdżonego czosnku, ósemkę cytryny i tymianek świeży.
Na patelni grillowej na oliwie podsmażyć ząbki czosnku, położyć makrelę i smażyć przez około 3 min z jednej strony, później z drugiej.
Podawać na mixie sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 06.02.2013 12:03
pięknie podana rybka, pycha:)
jozefinach 04.02.2013 12:36
Danie wygląda bardzo smakowicie.
Joanna83 31.01.2013 19:24
Ależ apetycznie wyglądają te rybki...
gosia56 31.01.2013 16:46
super
Mysiunia 31.01.2013 16:18
jestem pełna podziwu dla Twojego dania! Niby proste, ale tak precyzyjnie przygotowane i podane :)
kasienka23 31.01.2013 15:36
ja także nie jadłam takiej makreli
czekoladka_m 31.01.2013 13:13
ja też jeszcze takiej nie jadłam, ale wygląda tak, że aż skinka cienkie;):)
Kuchareczka2 31.01.2013 12:01
smażonej nie jadłam
gosia561 31.01.2013 11:24
zawsze jadam wędzoną, muszę spróbować
dodi 31.01.2013 11:02
cudo!
Bogumiła
Bogumiła 31.01.2013 10:49
smakowite
Konczi 31.01.2013 10:18
musiała być smaczna, prezentuje się klasowo !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak