Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dkg
jajko 1 sztuka
sól
ugotowane mięso wieprzowe 1/2 kg
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z mięsem

Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oliwie. Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Dodać cebulę oraz do smaku sól i pieprz. Z mąki, jaja i 1/2 łyżeczki soli zagnieść ciasto. Rozwałkować. Wyciąć kółeczka. Na każdym ułożyć część farszu. Zlepić uszka. Gotować w osolonym wrzątku około 5 minut od wypłynięcia. Podawać z gorącym barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.02.2014 14:18
bardzo dobre
ppaulina 06.01.2014 11:57
lubię takie
Angelika10 08.12.2013 00:21
smaczne uszka ;)
ben-ka 07.12.2013 08:30
Lubię pierożki z mięsem i małe i duże:)
ONY_za_kare 20.11.2013 10:53
bardzo lubię!
JOANNA16 07.06.2013 22:27
pyszności))))
mirosława4 04.03.2013 14:17
zdrowe i smaczne jedzonko z domowymi uszkami najlepsze !
Bernadeta1 26.02.2013 00:11
pychota
pajbek 21.02.2013 15:09
Lubię takie jedzonko :-)
jozefinach 20.02.2013 11:54
Oj zjadłabym takie uszka domowej roboty.
MAR3STA 09.02.2013 17:58
barszczyk z takimi uszkami smakuje wyśmienicie
Alex_M 03.02.2013 12:36
pyszne!
mela25 03.02.2013 10:10
fajne uszka
Krystyna32 03.02.2013 07:43
pycha
Seba 02.02.2013 16:49
pycha
Iwusia 01.02.2013 22:58
fajne
misia53 01.02.2013 12:46
mamy podobne gusta hihi... ja mam dziś pierożki z mięsem i też barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak