Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukrowe galaretki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żelujący cukier 1 kg
sok owocowy 1/2 l
cukier do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: cukrowe galaretki

Do soku dodać cukier żelujący i mieszać do jego rozpuszczenia, gotować 10 minut
Gęsty sok wlać do płaskiego naczy­nia, przykryć deseczką i odstawić na 2 dni.
Galaretkę pokroić w kwadraciki obtoczyć w cukrze krysztale i dać do wysuszenia , aż nie będzie się kleiła .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 04.02.2013 12:20
super
Adam/ZUB3R 01.02.2013 12:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak