Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pieczarkowy 1 szt
mięso mielone 400 g
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki
oregano
sól
pieprz
pieczarki 300 dkg
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie pieczarkowym

Pieczarki obrać (lub tylko umyć - jak kto woli), pokroić i podsmażyć na maśle. Sos (najlepiej Winiary) zrobic wg przepisu na opakowaniu dodać podsmażone pieczarki.
Mięso mielone połączyć z bułką tartą i czosnkiem, doprawić do smaku solą. pieprzem i oregano. Uformować małe klopsiki i zrumienić na oleju. Podsmażone klopsiki dodać do sosu. Dusić około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 28.10.2013 22:30
i obiadek gotowy
Seba 29.07.2013 10:37
Uwielbiam klopsy
Alex_M 09.06.2013 11:12
pyszny obiadek
Dorota59 16.04.2013 18:58
wspaniały obiadek
miki47 29.03.2013 15:02
bardzo smacznie
Bernadeta1 15.02.2013 16:43
bardzo smaczny obiadek
Elżbieta17 14.02.2013 21:00
pycha:)
gusia1000 14.02.2013 00:05
Dobry obiad.
Dorian 11.02.2013 08:32
pyszny obiadek
gacopierz23 05.02.2013 20:48
dobry obiad
manaika 01.02.2013 23:32
pycha
Miki 01.02.2013 21:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak