Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe paluchy z farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 60 dag
pieczarki 10-12 sztuk
cebula 1/2 stuki
czosnek 2-3 ząbki
jajko 2 sztuki
masło ok. 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe paluchy z farszem

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić i natrzeć czosnkiem, oprószyć pieprzem. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i odparować z płynu na patelni. Dodać masło i przesmażyć. Dodać 2 łyżki tartej bułki, wymieszać, dodać drobno pokrojoną cebulę i doprawić do smaku. Na plastry schabu nakładać pieczarkowy farsz i zwijać paluchy. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 02.02.2013 10:12
smakowicie wyglądają
Katarzyna34 02.02.2013 09:54
robie bardzo podobne Wszyscy je uwielbiamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak