Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„DANIE SHREKA”

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag
masa porowa 1 szklanka
mąka 1 łyżka
chrzan tarty 1 łyżeczka
bulion 1 łyżka
śmietanka kremowa 1 szt.
filet z kurczaka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: „DANIE SHREKA”

Pory oczyścić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować około pół godziny. Odcedzić i odlać nadmiar wody i ugotowane pory mielimy wraz z filetem z kurczaka po czym odbieramy 1 szklankę masy na sos. Do zmielonej masy dodać jaja sól, pieprz, i tyle bułki tartej aż masa będzie dobrze zwarta .Następnie formujemy małe zraziki obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Zraziki podajemy na zielonym makaronie z dodatkiem szpinaku w sosie porowym.

„SOS POROWY”
Masę porową smażymy na maśle z jedną łyżką mąki, wlewamy bulion , dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku, zaciągamy śmietaną kremową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 08.02.2013 13:05
super
Magda24 07.02.2013 18:52
ładnie wygląda i na pewno jest smaczne :)
babajaga1969 07.02.2013 18:20
czyżby portret Fiony:)- mogę jeść to co Schrek - pycha :)
eMMe 07.02.2013 17:40
Pomysłowe:)
angelika14 07.02.2013 17:32
ciekawy przepisik
Beata61 07.02.2013 17:29
lubię zielony kolor, a przepis ciekawy ;)
aisoglam 07.02.2013 17:29
Pomysłowe podanie :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak