Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzynkowiec Agi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
cukier 1 szkl
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao
masło 2 szt
cukier puder 6 łyżek
kakao
wódka
rodzynki 250 dag
czekolada gorzka 2 szt
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzynkowiec Agi

Z cukru, 10 jaj i maki upiec biszkopt,pzrekroić na pół. Skłądniki na masę zmiksować( masło, cukier puder i kakao).
Rodzynki zalac wódką odcedzić. Biszkopt pzrełozyć masą a na wierzch zrobić polewę z czekolady i rodzynek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak