Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka na zimę w słoikach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka
Kwas cytrynowy Prymat
sól
cukier
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka na zimę w słoikach

Botwinę kroimy drobno. Następnie wkładamy ją do garnka i zalewamy wrzącą wodą, solimy i gotujemy ok 5minut. Na każdy 1 litr wody dodajemy 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego i 1 łyżkę cukru. Na koniec dodajemy posiekany koperek (dowolną ilość). Gorącą botwinkę przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak