Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka anyżki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier drobny 1 szkl.
mąka 2 szkl.
Anyż nasiona Prymat 1 łyżeczka
lukier
sok z cytryny 1 szt.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka anyżki

jajka ubić z cukrem na puszystą masę podobnie jak do biszkoptu,mąkę przesiać i małymi porcjami dodawać do ubitej masy jajecznej delikatnie mieszając łyżką,na koniec dodać zmielony anyż i także delikatnie wymieszać za pomocą łyżki,gotowe ciasto nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego z grubą końcówką a następnie wyciskać porcje masy na natłuszczoną blachę,wstawić do piekarnika na 120st.i suszyć je ok.1,5godz.sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem aby powstał gęsty niezbyt wilgotny lukier smarować przestudzone ciasteczka odstawić ciastka aby lukier wysechł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.03.2014 17:47
Bardzo dobre
Luki 09.02.2013 15:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak