Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z pieczarkami i serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
śmietana 18-procentowa 4 łyżki
mąka 4 łyżki
olej do smażenia
pieczarki 20 dkg.
sól i pieprz
ser pleśniowy
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z pieczarkami i serem pleśniowym

jajka wbić do miseczki i rozkłócić je dodać sól,mąkę i śmietanę całość dokładnie połączyć aby nie było grudek.Pieczarki pokroić w plastry umyć,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć doprawić solą i pieprzem oraz papryką do smaku wymieszać,zdjąć z ognia lekko przestudzić i połączyć z przygotowaną masą dokładnie wymieszać a następnie wylać na rozgrzaną patelnię,po obróceniu omleta na drugą stronę poukładać na wierzchu ser pleśniowy pokrojony na kawałki przykryć pokrywką i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak