Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona dorada z warzywami gotowanymi na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 1-2 szt.
masło 4 łyżki
cytryna 2 szt.
rozmaryn świeży
sól
brokuł 1 szt.
kalafior 1 szt.
marchew 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona dorada z warzywami gotowanymi na parze

rybę sprawić dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,natrzeć dokładnie rybę solą z obu stron do środka każdej ryby włożyć po łyżce masła,kilka gałązek rozmarynu,układać rybę na folii i jeszcze po wierzchu obłożyć plastrami masła,zawijać folię włożyć co piekarnika nagrzanego do 170st.piec przez 40min.10min. przed końcem pieczenia odwinąć rybę aby się przyrumieniła,wszystkie warzywa umyć marchew obrać,pokroić na mniejsze kawałki,brokuła i kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze,po ugotowaniu nakładać porcje warzyw oraz rybę obficie skropioną sokiem z cytryny i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.11.2013 19:21
świetna na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak