Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy z koperkiem i cukrem pudrem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 100 g
majonez 4 łyżki
czosnek ząbki 3
koperek 2 łyżki
cukier puder 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy z koperkiem i cukrem pudrem

Jogurt naturalny mieszam z majonezem. Czosnek bardzo drobno siekam. Wraz z koperkiem (mrożonym) dodaję do sosu jogurtowego. Doprawiam do smaku solą i cukrem pudrem. Mieszam ponownie. Po 20 minutowym pobycie w lodówce sos jest gotowy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 20.02.2013 19:09
uniwersalny !
Katarzyna54 18.02.2013 18:38
uwielbiam taki
EDYTKA 13.02.2013 17:39
robię taki tylko że ze zwykłym cukrem:) najlepszy sos na świecie. jem go do kanapek, mięsa, sałatek:P
EWI 06.02.2013 09:03
ciekawe
Beatris 05.02.2013 23:44
Nie robiłam sosu czosnkowego z dodatkiem cukru pudru, ale koniecznie muszę wypróbować.
Katarzyna/kate1980 05.02.2013 21:41
robię podobny pasuje do wszystkiego
jasiek 05.02.2013 21:14
nietypowy przepis ale bardzo smaczny
jasiek 05.02.2013 21:14
nietypowy przepis ale bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak