Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 500 g
masło 100 g
cebula 1 szt
cytryna do smaku
ocet 10 % 50 ml
cukier do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

Buraki gotujemy z dodatkiem octu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 25 g masła. Obrane i starte buraki dodajemy do podsmażonej cebuli całość podgrzewamy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem i pieprzem. Na koniec dodajemy pozostałe masło i mieszamy do rozpuszczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak