Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkowo paprykowym sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 5 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
pieczarki 10 dużych szt
wędlin ok. 30 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy
olej
pieprz
sól
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkowo paprykowym sosem

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki.
Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka a kiełbasę w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki i przesmażyć. Do smażenia dołączyć kiełbasę.
Dodać paprykę i posolić. Podlać wodą i dusić ok 10 min.
Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Chwilę razem wszystko dusić.

Naleśniki ciasno zwinąć w rulony i pokroić na 3-4 części.
Ustawić na talerzu i obłożyć przygotowanym sosem.

Naleśniki upiec wg wypróbowanego przepisu albo połączyć 1 szkl mleka, 1/2 szkl wody, 1 jajko i tyle mąki by powstało ciasto o gęstości kwaśnej śmietany. Posolić.
Smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak