Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w białej kapuście.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
czosnek 1 główka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
woda 100 ml
mąka 3-4 łyżki
oliwa 4-5 łyżek
kapusta biała 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w białej kapuście.

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej lub oliwę), wrzucić czosnek i cebulę. Nastepnie dodać żeberka oprószone mąką. Podsmażyć.
Krok 1 - Żeberka w białej kapuście. foto
2
Kapustę poszatkować dosyć cienko.
Krok 2 - Żeberka w białej kapuście. foto
3
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę kapusty, następnie podsmażone żeberka i przykryć warstwą kapusty. Każdą warstwę kapusty doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą lub rosołem. Można dodać kminek jeśli ktoś lubi. Dusic pod przykryciem do miękkości mięsa. Około 1,5 godziny w temperaturze 230 stopni.
Krok 3 - Żeberka w białej kapuście. foto
4
Gotowe danie wyłożyć na talerze. Można podawać z chlebem lub ziemniakami. Bardzo smaczne z zielmniakami ugotowanymi w mundurkach.
Krok 4 - Żeberka w białej kapuście. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 16.12.2013 23:38
pyszne mięsko:-)
Dorian 13.12.2013 23:07
pyszne miesko
ankaryba 13.07.2013 23:04
pyszne!!! :-)
Justyna Jussstiii 14.03.2013 19:35
super pomysł
rjustysia 16.02.2013 20:34
Nie wiem, co takiego jest w żeberkach, ale uwielbiam to mięso! :)
gusia1000 15.02.2013 00:40
masz 2 takie same przepisy, 1 zgłoś do usunięcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak