Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
jabłka 2 duże
cebula 2
ocet 2 łyżki
sól 1/2 łyżki
cukier 1 łyżka
pieprz 6 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną kapustę siekamy. Do garnka wlewamy 2-3 litrów wody, dodajemy pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - Czerwona kapusta z jabłkiem foto
2
Na gotującą wodę wrzucamy poszatkowaną kapustę i dodajemy ocet, cukier i sól. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy.
Krok 2 - Czerwona kapusta z jabłkiem foto
3
Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 3 - Czerwona kapusta z jabłkiem foto
4
Pokrojone w kostkę cebule sparzamy wrzącą wodą. Do odcedzonej kapusty dajemy starte jabłka, sparzone cebulę i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Czerwona kapusta z jabłkiem foto
5
Smacznego
Krok 5 - Czerwona kapusta z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.02.2013 12:02
lubię taką
ben-ka 23.02.2013 10:35
lubię taką surówkę,bardzo lubię:)
Wafelek2601 15.02.2013 10:07
Bardzo lubię taką kapustę do roladek i klusek śląskich
Wafelek2601 15.02.2013 10:07
Bardzo lubię taką kapustę do roladek i klusek śląskich
Adamorek 13.02.2013 16:03
świetna dopieczeni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak