Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej do smażenia
marynata
miód prawdziwy 4 łyżki
ocet winny 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Żeberka wieprzowe dzielimy na kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać miód, ocet winny, sos sojowy, musztardę i mąkę ziemniaczana i dokładnie wymieszać. Gotową marynatą zalać żeberka. Odstawić na około godzinę. Po godzinie wyciągnąć mięso z marynaty i obsmażyć na patelni z każdej strony. Obsmażone żeberka dać do naczynia żaroodpornego, wlać z powrotem na żeberka marynatę i dodać 2 łyżki masła. W razie potrzeby podlać wodą. Wstawić do piekarnia nagrzanego do 200 stopni i zapiekać jeszcze około 1,5 godziny. W razie potrzeby czas pieczenia wydłużyć , albo skrócić.
Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.09.2013 09:54
często robię bardzo smaczne
Joanna23 15.02.2013 19:26
smaczne
Gracer 14.02.2013 19:34
Super
paulina2157 14.02.2013 14:54
aromatyczne, i myślę że mięciutkie, super
bietka 14.02.2013 14:41
Beata surówka była z kapusty pekińskiej, ale na osobnym talerzu :)
Beata61 14.02.2013 14:33
Pyszne, brakuje mi tylko jeszcze surówki ;)
ewelinapac 14.02.2013 12:18
uwielbiam żeberka takie z dodatkiem miodu na pewno wspaniale smakują . Wyglądają też bardzo apetycznie.
msmors 14.02.2013 11:52
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak