Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA MAKARONOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 40 DAG
ogórek kiszony 1 SŁOIK
papryka 1 SŁOIK
oliwki 2/3 SŁOICZKA
ser pleśniowy 15 DAG
ser żółty 40 DAG
szynka 50 DAG
czosnek 6 SZTUK
śmietana 4 ŁYZEK
majonez 2 ŁYZKI
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA MAKARONOWA

Makaron gotujemy wg. opisu na opakowaniu. Następnie ogórki i paprykę kroimy w kostkę/plasterki. ser żółty śścieramy na tarce. Szynkę kroimy w kostkę. Ze śmietany, majonezu, wyciśnietego czosnku, soli i pieprzu robimy sos. Oliwki kroimy w ksotkę. Wszystko ze sobą łączymy. Dodajemy ser pleśniowy. Ser żóltego dodajemy ok 2/3 sztuki.

Resztę posypujemy wierzch. Wszystko zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w nagrzanym piekarniku. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 01.10.2013 09:30
wyglada bosko
eMMe 14.02.2013 20:50
ciekawy przepis
eMMe 14.02.2013 20:50
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak