Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana Magdy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dkg
cebula 1 sztuka
pieprz
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana Magdy

Kroki postępowania

1
Cebulkę obieram, i kroję w kostkę.
Krok 1 - Kapusta kiszona zasmażana Magdy foto
2
Kapustę kiszoną wkładam do garnka i zalewam 1 litrem wody. Jak kapusta jest za kwaśna można ją wcześniej przepłukać. Gotuję do miękkości 30 minut. Po ugotowaniu odlewam wodę i dodaję liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.
Krok 2 - Kapusta kiszona zasmażana Magdy foto
3
Cebulę dodaję do kapusty i odsmażam razem z kapustą. Dodaję smalec.
Krok 3 - Kapusta kiszona zasmażana Magdy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.03.2013 08:23
pyszna ,bardzo lubie taką kapuste
IwonaKa 17.02.2013 00:02
bardzo lubię taką kapuchę
ONY_za_kare 16.02.2013 16:39
mmm pycha!
Habibi 16.02.2013 00:51
Mój ulubiony sposób na kapustę kiszoną na ciepło :) Od dzieciństwa ją uwielbiam, a moja Mama robi ją po mistrzowsku :) Co prawda u nas robi się ją już na oleju, ze względów zdrowotnych, ale dobrze wspominam tę z dodatkiem smalcu :)
Zdzisław 15.02.2013 18:41
dobra do kotletów
gosia56 15.02.2013 17:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak