Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy raj -makaron z klopsikami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron szpinakowy 1 opakowanie
mięso mielone indycze 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
szpinak 1 opakowanie
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1/2 szt
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy raj -makaron z klopsikami

Do mięsa indyczego mielonego dodajemy namoczoną w mleku , następnie odsączona bułkę , bardzo drobno posiekana cebulkę ,sól,pieprz do smaku . Wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kuleczki i gotujemy je w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Szpinak myjemy i podsmażamy na maśle . dodajemy przyprawę uniwersalną i wyciśnięty czosnek. Mieszamy i podlewamy wodą dusimy. Następnie miksujemy na gładką masę i zaciągamy śmietaną. do sosu wkładamy wcześniej ugotowane klopsiki. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ugotowany makaron polewamy sosem z klopsikami i ozdabiamy suszonymi pomidorami z chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 16.02.2013 10:04
nie jadłam jeszcze makaronu szpinakowego.
paulina2157 16.02.2013 09:31
chętnie bym spróbowała, lubię szpinak :)
iwa643 16.02.2013 08:48
Polecam smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak