Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka kapusta z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1mała główka
pieczarki ok15 szt
cebula 1 szt
wędzone kości ok15 dag
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka kapusta z pieczarkami

Mięso opłukać, zalać niewielką ilością wody, postawić do gotowania. Kapustę obrać, poszatkować i dodać do kości.
Uzupełnić wodę, posolić i gotować.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i lekko zrumienić na małej ilości oleju razem z umytymi i pokrojonymi pieczarkami, dodać do kapusty.
Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Gotować do miękkości.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.11.2013 10:00
bardzo smaczne!!!!
Monika58 11.02.2013 19:48
smaczna
Cukiereczek13 11.02.2013 19:40
pycha :)
jolanta19 11.02.2013 19:23
mniam
gosia56 11.02.2013 19:09
PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak