Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z flaków

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki mrożone 90 dag
woda 2 litry
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
sól, pieprz wg uznania
kostka wołowa 1 kostka
cebula po 1 sztuce
marchew po 1 sztuce
kasza 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z flaków

Flaki ugotować na wodzie. Dodać przyprawy (sól, pieprz, kostkę wołową). Marchew, cebulę pokroić i gotować przez 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat i kaszę. Gotować 15 minut. Zrobić z margaryny i mąki zasmażkę. Wymieszać wszystko. Przyprawić Kucharkiem i przyprawą do flaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 08.02.2012 10:17
a ja lubie bardzo, kiedys nie, teraz uwiellbiam
Juleczka20 11.06.2011 07:20
super
malaczarna23 24.05.2011 15:19
pycha
aginaa 13.05.2011 10:26
pyszna
Kate131 21.02.2011 07:18
nie lubię flaków
pioge7 17.10.2010 11:40
supcio :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak