Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe łopatka karcze 60 dag
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
kostka mięsna 1 szt
mąka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso

Mięso opłukać, pokroić na małe kawałki, oprószyć mąką i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Ce bulę pokroić i przesmażyć razem z mięsem. Podlać małą ilością wody. Dodać zmiażdżony czosnek i kostkę przyprawową. Doprawić do smaku i dusić do miękkości często mieszając. Podawać z pieczywem albo do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.02.2013 11:52
Smaczne mięso.
agnieszka214 12.02.2013 11:50
uwielbiam takei mieska
agnieszka214 12.02.2013 11:50
uwielbiam takei mieska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak