Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe cudo

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżek
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
masa
cukier 150 gram
kakao 1,5 łyżki
śmietana 30% 200 mililitrów
margaryna 120 gram
gorzka czekolada 250 gram
jajko 6 sztuk
spirytus 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe cudo

Biszkopt:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wylać na tortownice i upiec.

Masa: Nad parą roztopić 75g cukru, żółtka, śmietanę i kakao - mieszać aż masa zgęstnieje. Zdjąć z pary dodać połamaną czekoladę i margarynę mieszać aż wszystko się rozpuści. Dodać spirytus i wymieszać z ubitymi białkami z cukrem. Wylać na biszkopt (do tortownicy) i wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.02.2013 14:36
hmmmm poproszę kawałeczek
David 19.02.2013 13:05
brzmi apetycznie
Renataj 19.02.2013 13:03
W sam raz dla mnie - uzależnionej od czekolady.
SylwiaMagdaSabin 19.02.2013 12:43
super
gosia1988 19.02.2013 11:49
cudnie czekoladowo wygląda i pewnie bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak