Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puplety z indyka gotowane na parze

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 300 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Puplety z indyka gotowane na parze

Kroki postępowania

1
Filet z indyka mielimy w maszynce do mięsa na mięso mielone. Po zmieleniu umieszczamy w misce w której będziemy wyrabiać pulpety.
Krok 1 - Puplety z indyka gotowane na parze foto
2
Mięso mielone przyprawiamy: pieprzem, przyprawą do mielonego, odrobiną soli oraz vegetą.
Krok 2 - Puplety z indyka gotowane na parze foto
3
Do miski z mięsem mielonym wbijamy całe jajko. Dosypujemy 2 łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Puplety z indyka gotowane na parze foto
4
Do wyrobionego ciasta dodajemy obraną i pokrojoną, a następnie podsmażoną i ostudzoną cebulkę. Całość jeszcze raz dokładnie zagniatamy.
Krok 4 - Puplety z indyka gotowane na parze foto
5
Z wyrobionego mięsa formułujemy pulpety. Do dolnej części garnka do gotowania na parze nalewamy wody i przykrywamy górnymi elementami w których wcześniej układamy gotowe pulpety do gotowania.
Krok 5 - Puplety z indyka gotowane na parze foto
6
Pyszne i zdrowe pulpety gotujemy obracając z każdej strony. Samo zdrowie i jaki smak :) Polecam
Krok 6 - Puplety z indyka gotowane na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 23.02.2013 19:29
pycha
Alex_M 20.02.2013 18:16
pyszne :)
mysza75 20.02.2013 00:15
Takie to ja bardzo dietetyczne. Fajna potrawa :-)
LoLa 19.02.2013 18:25
lubie indyczka a pulpety z niego to musi być coś.
ONY_za_kare 19.02.2013 16:04
Pysznie!
Konczi 19.02.2013 15:30
dietetyczne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak