Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijana śliwka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
kakao 1 łyżka
masa
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 600 mililitrów
cukier 1/2 szklanka
margaryna 250 gram
oraz:
śliwki ze śliwowicy 300 gram
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pijana śliwka

Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na blachę i upiec.

Masa:
Na mleku z cukrem ugotować budyń. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać budyń. Pod koniec dodać śliwki.

Masę wyłożyć na biszkopt i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 15.03.2013 18:22
super ciacho
ao_12 20.02.2013 06:53
smaczne i pijane
V_kuchareczka 19.02.2013 18:04
wygląda smakowicie
Krzysztof15 19.02.2013 17:52
pychota
babajaga1969 19.02.2013 17:04
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak