Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizza z cieciorką i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
sól
drożdże 1/4 kostki
mleko 1/2 szklanki
szpinak świeży 1 garść
pieczarki 10 dag
cieciorka 1/2 puszki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej 1 łyżka
mozarella (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizza z cieciorką i szpinakiem

Robimy zaczyn drożdżowy na ciasto. Do ciepłego mleka w miseczce wykruszamy drożdże i dodajemy łyżeczkę cukru -mieszamy zasypujemy mąka ok 2 łyżki i odstawiamy. Kiedy rozczyn urośnie dolewamy go do mąki. Dodajemy odrobinę soli , zioła prowansalskie i olej . Wyrabiamy ciasto dolewając letnią wodą ,aby ciasto nie było twarde. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy wycinamy kwadraty wielkości małych naczyń do zapiekania i wyścielamy ciastem naczynia. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym nakąłdamy pokrojone pieczarki ,szpinak i cieciorkę.Posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 min. Posypujemy odrobiną sera i wstawiamy jeszcze na ok 5-7 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak