Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg.
żółtko jajek 4 szt.
koperek 1 łyżka
mleko 2 łyżki
sól
liście sałaty kilka
łosoś wędzony 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: pudding rybny

ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę,dodać żółtka,koperek i mleko całość dokładnie połączyć ze sobą na jednolitą masę,połowę ryby drobno pokroić dodać do wyrobionej masy i ponownie wymieszać,naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i nakładać porcje masy łyżką w kształcie kopczyków,piec w temp.180st,do zrumienienia się,podawać na liściach sałaty z kawałkami pozostałej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 20.02.2013 17:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak