Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier 180 GRAM
sól szczypta
jaja 6 sztuk
mąka pszenna 400 GRAM
proszek do pieczenia 3 łyżeczkI
mleko 2 łyżki
kakao 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 430 ml
cukier 1 łyżka
masło 200 gram
cukier puder 50 gram
polewa czekoladowa 200 gram
czereśnie 400 z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI

Kroki postępowania

1
1.Czereśnie odsączyć.
Masło, cukier (180g), sól utrzeć na krem.
Dodać pojedynczo jaja,każde dokładnie utrzeć.
Krok 1 - CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI foto
2
2.Mąke wymieszać z proszkiem i dodać do masy maślanej.
Połowę masy wylać na blachę.Do reszty dodać kakao oraz 2 łyżki mleka.
Rozprowadzić ciemne ciasto na jasnym.
Obłożyć czereśniami.
Krok 2 - CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI foto
3
3.Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 30 min w temp 180 st.
Budyń ugotować w 430 ml mleka.Wystudzić.
Masło(200g) z cukrem pudrem utrzeć.Ucierając dodawać powoli budyń.
Posmarować wystudzone ciasto.
4.Polewą czekoladową ostrożnie polać krem budyniowy.
Schłodzić.
Krok 3 - CIASTO KRÓLEWNY ŚNIEŻKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 18.06.2013 18:39
fajna naazwa
malinka83 14.03.2013 10:10
WOW SUPER WYGLADA
Grazyna0211 22.02.2013 16:14
bajeczne ciasto
pierniczkowo 22.02.2013 11:06
po prostu pyszota:)
Katarzyna34 21.02.2013 11:14
wygląda bardzo smakowicie
kokoszka
kokoszka 20.02.2013 20:16
dobre
czekoladka_m 20.02.2013 20:10
sama bym chciała być tą królewną;) Pyszne ciasto!
irenka 20.02.2013 19:17
pycha ciacho
irenka 20.02.2013 19:17
pycha ciacho
caffee_tea 20.02.2013 19:15
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak