Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana sałatka wielowarzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 3 sztuki
marchew 3 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól do smaku
olej 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana sałatka wielowarzywna

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obieramy i gotujemy.
Krok 1 - Grillowana sałatka wielowarzywna foto
2
Ogórka, cebulę i obrane jabłko kroimy w kosteczkę. Łączymy z majonezem, solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 2 - Grillowana sałatka wielowarzywna foto
3
Ugotowane warzywa kroimy w plastry i grillujemy na skropionej olejem patelni.Dosalamy do smaku.
Krok 3 - Grillowana sałatka wielowarzywna foto
4
Warzywa układamy na talerzu. Na warzywa kładziemy ugotowane na twardo jajka pokrojone w ćwiartki. Obok kładziemy sos. Nie kładziemy go na gorących warzywach, ponieważ rozpłynie się majonez.
Danie to znakomicie nadaje się jako dodatek do mięs. Zdaje egzamin również jako samodzielna potrawa. Ta sałatka to przykład podania tego samego, w inny, zaskakujący sposób. Smacznego!
Krok 4 - Grillowana sałatka wielowarzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak