Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowa wkładka do torta

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 12 dkg
mąka pszenna 8 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa wkładka do torta

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, dodajemy stopniowo cukier i potem żółtka. Na koniec dodajemy orzechy mielone i mąkę wymieszaną z proszkiem. Mieszamy, wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.06.2013 11:26
Dobre ciasto wyjściowe :)
Magda24 22.02.2013 12:39
smaczny biszkopt orzechowy, lubię go
Joanna46 21.02.2013 15:17
Pysznie się zapowiada.
sanielcia 21.02.2013 14:42
Uwielbiam mielone orzechy do ciasta
Sandra9 21.02.2013 14:34
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak