Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 25 dag
Czarnuszka nasiona Prymat 2 łyżki
jabłko 3 szt
imbir 1 kawałeczek
sok z cytryny
cukier 3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Solimy i obtaczamy w czarnuszce przyciskając ręką mięso. Następnie smarujemy olejem patelnie grillową i smażymy rybę. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne kroimy w kostkę. Pokrojone jabłka dajemy na patelnie podlewamy odrobiną wody ,dodajemy cukier , starty imbir i smażymy. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny. Jabłka muszą całkowicie się rozpaść jeżeli nie przecieramy je przez sitko. Ciepły mus podajemy obok ryby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.05.2013 08:49
rewelacja,wyglada jak obrazek i napewno pyszne
gosia1988 22.02.2013 10:26
pięknie podane i na pewno smaczne
IwonaDD 22.02.2013 10:02
brak słow z zachwytu
iwa643 22.02.2013 09:31
Polecam smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak