Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra z cebulką smażona...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 2 sztuki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
mąka - ile potrzeba
olej do smażenia - ile potrzeba
cebula 4 sztuki
masło do smażenia 2 łyżki
sól, pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: flądra z cebulką smażona...

flądrę oczyścić i dobrze umyć, osuszyć

pieprz, jarzynkę, sok z cytryny razem wymieszać i natrzeć flądrę

obsypaną mąką flądrę smażyć na rumiano z obu stron na średnim ogniu

na drugiej patelni usmażyć na maśle cebul e pokrojoną w talarki - doprawić do smaku

podać flądrę z cebulką z czym lubisz.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 08.03.2014 12:58
smakowita rybka..pycha
alaaa 07.12.2013 20:19
pyszna taka rybka
Róża1 13.11.2013 18:29
smaczna rybka:-)
IwonaKa 05.05.2013 00:25
bardzo lubię ryby,flądre szcególnie,świetnie ja przyrządziłaś
Adam/ZUB3R 22.02.2013 17:36
smaczna
Adam/ZUB3R 22.02.2013 17:36
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: