Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki z dorsza w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl.
mleko 1 szkl.
sok z cytryny 1 szt.
Ciasto:
mąka 1 szkl.
mleko 1 szkl.
jajko
sól do smaku
olej do smażenia 1/2 l.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki z dorsza w cieście

rybę rozmrozić opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem,skropić sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym,oprószyć solą oraz pieprzem ziołowym i odstawić do lodówki,do naczynia wlać olej ok.1/2 litra i mocno podgrzać,w międzyczasie przygotować ciasto naleśnikowe mikserem z podanych składników,wyjąć ryby zanurzać w przygotowanym cieście i kłaść na rozgrzany olej smażyć na rumiano z obu stron,podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.02.2013 23:06
Smaczna rybka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak