Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzynowa na rosole z "niedzieli"...

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 2 litry
woda 2 szklanki
bukiet jarzyn mrożony 1 opakowanie
makaron świderek 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
przecier pomidorowy 1 słoik/200ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
włoszczyzna 1 (z rosołu)
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jarzynowa na rosole z "niedzieli"...

jarzynowa na rosole z "niedzieli"

włoszczyznę z rosołu drobno pokroić

do gotującego rosołu wsypać mrożony bukiet jarzyn a zagotować - wsypać makaron świderki, przecier pomidorowy lub sok pomidorowy i co jakiś czas mieszając gotować ze 20 minut - jak trzeba to dolać wody ze 2 szklanki

dodać pokrojoną włoszczyznę, paprykę ostrą i słodką - doprawić śmietaną 12% i maggi do smaku

na talerzu posypać ciut pieprzem......SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.02.2014 06:39
pyszna zupka :)
Wafelek2601 19.09.2013 00:26
Bardzo lubię taką zupę
Anna133 15.05.2013 07:02
rzadko robię zupki ;D
dorotka0000025 18.04.2013 14:25
wyglada apetycznie
IwonaKa 18.02.2013 15:48
bardzo lubie takie jarzynowe zupki
anemon 16.02.2013 20:22
Na rosole najsmaczniejsza.
Milena87 16.02.2013 19:14
pyszna zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: