Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona zielona papryka nadziewana ryżem i czerwoną fasolą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka (świeża) 2 sztuki
ryż brązowy 100 gram
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
cebula 1 średnia
czosnek 2 ząbki
masło do smażenia
ser camembert 50 gram
pieprz do smaku
zioła do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jogurt 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona zielona papryka nadziewana ryżem i czerwoną fasolą

Ryż ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Zimny ryż zmieszać z fasolą, cebulą, rozgniecionym czosnkiem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i ziołami np. rozmarynem lub majerankiem. Papryki przekroić wzdłuż, wyciąć nasiona i nadziać farszem. Na wierzch ułożyć plasterki sera chamembert (lub inny o mocnym smaku). Papryki wstawić do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką i piec około 20 minut w 180-190 stopniach. Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 20.04.2014 11:44
cudownie nadziane
fotoviderek 29.10.2013 07:31
Świetnie podana papryka :)
Granita 23.09.2013 07:05
ciekawy przepis
Krystyna32 13.09.2013 11:18
bardzo smaczna
olkaaa 07.09.2013 10:23
chętnie spróbuję
IwonaKa 27.08.2013 11:28
bardzo lubię taka papryczkę
adelajda 28.06.2013 07:04
bardzo ładna i smaczna
Motorek 14.06.2013 07:44
super papryczki
Wafelek2601 15.05.2013 21:13
Pyszna papryka
Agnieszka-87-25 25.04.2013 07:44
mniam, super wygląda!
Iwusia 09.04.2013 22:45
bardzo smaczna musi być :)
ben-ka 25.03.2013 09:39
ciekawy przepis z fasola jeszcze nie robiłam.
Rafał10 05.03.2013 11:39
świetne! Takie trochę meksykańskie :)
IZABELA29 21.02.2013 08:28
fajne danie ..zwłaszcza ,że jest dodany ser
pajbek 20.02.2013 10:28
Ta papryczka wygląda rewelacyjnie i zapewne tak też smakuje :-)
Katarzyna59 19.02.2013 18:48
super
Mati13 18.02.2013 19:58
bardzo smaczne i efektownie podane
anemon 17.02.2013 19:35
Zgadzam się papryka wygląda wspaniale i świetne zdjęcia.
miroslawa 17.02.2013 14:02
fantastyczny efekt, a jakie pyszne
Mysiunia 17.02.2013 09:16
uzyskałaś świetny efekt! Do faszerowania również najczęściej używam brązowego ryżu, bo lepiej się nadaje niż biały :)
ONY_za_kare 17.02.2013 08:35
świetnie wygląda, musi być pycha!
Noruas 16.02.2013 22:39
fajny pomysł, bardzo artystycznie podane :)
Ania321 16.02.2013 21:55
wygląda pysznie :)
Małgorzata106 16.02.2013 21:37
super
kasienka23 16.02.2013 20:53
lubię faszerowaną paprykę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak